Dekorationsidéer Design Trädgård

Tips för att skydda din trädgård på vintern

Krukväxter står inför en mängd utmaningar på vintern: törst, vind, plötslig temperaturfall och rotskador. Även hårda växter som används i området kan orsaka skador under den kalla årstiden. Växtens topp kan vara vilande, men rötterna kanske inte. Rötterna till alla växter i en behållare utsätts för rumstemperatur. Så här håller du dina rötter på vintern:

Fluktuerande temperaturer på vintern är ett stort problem. Från och med varmt och kallt kan stress orsaka rötter och andra biverkningar. Till exempel händer det ofta att växten lämnar potten på grund av sådana fluktuationer. Detta är lätt att undvika om du placerar krukorna på marken och inte på trottoaren. Huvudkällan för värme kommer från marken.

De flesta sakkunniga trädgårdsmästare håller med om att ju större potten är, desto bättre för växten. Anledningen till detta är ganska enkel: med den större mängden jord blir växternas rötter mer isolerade. En liten kruka skyddar rötterna från kallt väder. En mindre kruka fryser snabbare och torkar rötterna snabbare än en stor kruka. Välj därför en behållare som är minst en tum tjock.

Plantera dina blommor i krukor och krukor så snart som möjligt och ge dem gott om tid att härda. Så när vintern kommer kommer växterna att vara friska och mogna, redo att klara säsongens påfrestningar. Undvik plantering på senhösten, eftersom det inte finns tillräckligt med tid för växterna att härda. Ett bra trick du kan låna från trädgårdsmästare är att välja växter som är två områden svalare än de som är vana vid härdighet från var de är.

Lämna ett svar